Getting error message in popup when going into UMP

Document ID:  TEC1563863
Last Modified Date:  06/09/2017
{{active ? 'Hide' : 'Show'}} Technical Document Details

Products

  • CA Unified Infrastructure Management

Releases

  • CA Unified Infrastructure Management:Release:8.51

Components

  • UIM - EMS:UIMEMS
  • UIM - USAGE_METERING/BILLING:UIMUSM
  • UIM - UMP:UIMUMP
Issue:

When opening up USM on a new 8.5.1 install we see the following stack trace.

Furthermore, we are unable to see alarm data in the alarm view.

 

Details:
com.firehunter.ump.exceptions.DataFactoryException : com.esotericsoftware.kryo.KryoException: java.lang.IndexOutOfBoundsException: Index: 70, Size: 23
Serialization trace:
probeName (com.nimsoft.events.api.model.Alarm)
alarms (com.nimsoft.events.api.model.AlarmsResult)
Please check the log for more information.
Stack Trace:

Cause:

When navigating to  http://(umpserver)/usm/jsp/diag.jsp we saw

Version

USM Portlet:
Version = 8.5.1
Build Label = UMP_851_DEVELOPMENT
Build Date = February 1, 2017 5:31:25 AM PST
Build Number = 149484
Required Product Version = 8.5.0
User

USM Portlet:
  Version                  = 8.5.1
  Build Label              = UMP_851_GA
  Build Date               = February 22, 2017 4:20:35 PM CST
  Build Number             = 150087
  Required Product Version = 8.5.0



Delete the usm package in the archive and redownload it from uimserverpackages.zip

Once that is completed

Disable WASP and do the following.
Delete the /webapps/usm AND /webapps/usm.war
Delete wasp/work folder and redeploy ump_usm.
Activate wasp and clear your browser cache from the beginning of time.

The issue should be resolved

It appears the version you're using for USM webapp is the beta - not sure why.

What you should have saw in that URL was...

USM Portlet:
Version = 8.5.1
Build Label = UMP_851_GA
Build Date = February 22, 2017 5:20:35 PM EST

 

Somehow, the wrong version of USM was installed.

Resolution:

To resolve;

  1. Disable the UMP WASP probe
  2. Delete the nimsoft/probes/service/webapps/usm AND nimsoft/probes/service/webapps/usm.war on the UMP machine
  3. Delete wasp/work folder and redeploy ump_usm.
  4. Activate wasp and clear the browser cache from the beginning of time.

Please help us improve!

Will this information enable you to resolve your issue?

Please tell us what we can do better.

{{feedbackText.length ? feedbackText.length : '0'}}/255

{{status}}

Not what you were looking for?

Search Again >

Product Information

Support by Product >

Communities

Join a Community >

Chat with CA

Just give us some brief information and we'll connect you to the right CA ExpertCA sales representative.

Our hours of availability are 8AM - 5PM CST.

All Fields Required

connecting

We're matching your request.

Unfortunately, we can't connect you to an agent. If you are not automatically redirected please click here.

  • {{message.agentProfile.name}} will be helping you today.

    View Profile


  • Transfered to {{message.agentProfile.name}}

    {{message.agentProfile.name}} joined the conversation

    {{message.agentProfile.name}} left the conversation

  • Your chat with {{$storage.chatSession.messages[$index - 1].agentProfile.name}} has ended.
    Thank you for your interest in CA.


    Rate Your Chat Experience.

    {{chat.statusMsg}}

agent is typing